Fest & högtid

På Sävargården dukar vi upp till fest och omfamnar högtider året om. Middagar, bröllop, disputationer, julbord – årstiden och syftet bjuder på härlig stämning i herrgårdens matsalar, kabinett och festvåning. Fru Sigrid Holmströms kärlek till de Nordiska råvarorna, kvalitetstänk och det personliga värdskapet sätter tonen.

Fira hos oss

Vi anpassar menyn för dig

Vi skräddarsyr menyer och dryck utifrån våra gästers önskemål, anledningen till ditt besök hos just Sävargården är viktigt för oss. Årstiden präglar vår rekommendation av råvaror – kvalitet, hållbarhet och vårt personliga värdskap är vårt signum.

Förslag på en trerättersmeny

Förrätt

Kallrökt abborre, sikrom och äggröra serveras med torkat rågbröd, gräddfil, svamp & dillolja
165:-


Varmrätt

Kryddstekt ren serveras med friterad potatiskaka smaksatt med shiitake, selleripuré, sotad lök och rödvinssky

295:-


Efterrätt

Bakad kompott på svenska äpplen smaksatta med rom & russin, serveras med vaniljpannacotta & kokoscrunch

110:-


Matchande dryckespaket från 295:-
Ovanstående 3 rätter 570:-
3 rätter finns från 495:-

Fest

Stora som små sällskap har i snart 100 år ätit, dansat och festat på Sävargården och så vill vi att det ska fortsätta i lika många till. Såväl festvåningen, matsalarna som kabinetten är väl skrudade för att rama in er fest på bästa sätt.

Bröllop

Varje bröllop är unikt. Det mindre bröllopet i något av våra kabinett, det större bröllopet som fyller upp hela festsalen – oavsett bröllopets storlek tar vi oss an festligheterna med samma omtanke och kärlek. Vi inleder alltid samarbetet med att ses över en kopp kaffe för att få höra mer om hur vi på bästa sätt kan förverkliga önskemål och drömmar denna stora dag.

Högtider

Julen är en av våra största högtider på Sävargården. Från slutet av november till julaftonskvällen dukar vi upp dignande julbord i klassiskt Sigrid Holmström manér och erbjuder sittningar såväl till lunch som kvällstid. Övriga högtider såsom Nyårsafton, Trettondagshelgen, Påsk samt försommarens Nationaldagsfirande och Midsommar kan bokas på beställning för större slutna sällskap.

Mer information