Sävargårdens söta

Sävargårdens Söta är en del av den familjeägda koncernen Blå huset. Här tillverkar vi sötsaker av alla dess slag – allt från sylt och marmelad till praliner, godis, tårtor och desserter.

Vi arbetar hantverksmässigt och gör allt från grunden med lokala & högkvalitativa råvaror – att tillverka våra egna bärpuréer och att använda äkta vaniljstång till konditorkrämen är självklarheter för oss. Vår ambition är att kunna erbjuda ett unikt och ansvarsfullt utbud sötsaker för alla tillfällen.

Läs mer

Tårtor

På Sävargården tillverkar vi moussetårtor till både kalas, dop bröllop och begravningar – och inte minst, fredagsfikat på jobbet!

Smakerna på tårtorna varieras efter säsong och tillgång på råvaror, självklart är vi öppna för att anpassa dem så de passar just dina behov. Vi gör även veganska tårtor.

Desserter

När man bjuder in till festligheter kan det vara skönt att slippa stå i köket hela kvällen. Vi tillverkar fina portionsdesserter färdiga att serveras – perfekt för små och stora sällskap eller om man bara vill lyxa till det lite hemma en kväll. Här är variationen och möjligheterna oändliga, men grunden är alltid den samma ­– lokala råvaror utan tillsatser.

Marmelad & sylt

Runt om i länet finns gott om fina bär som vi rör ihop till älskvärda sylter och marmelader. Dessa kan både avnjutas hos våra systerverksamheter Stora Hotellet, U&ME hotel & Kulturbageriet och köpas på burk hos oss på Sävargården samt hos några utvalda återförsäljare.

Vår marmelad – Hjortron & Fjällkvanne – belönades med en silvermedalj för bäst kryddade marmelad under SM i Mathantverk 2016. Tips! Prova den med en bit hårdost från Svedjan!

Praliner & godis

Vi tillverkar handgjorda praliner och annat fint godis på beställning.

Pralinerna görs på rättvisemärkt choklad från Malmö chokladfabrik och innehåller inga tillsatser, fyllningarna innehåller vanligen bär från skogen och varieras över året. Av skogens bär gör vi också fantastiskt gott gelegodis och till jul kokar vi såklart knäck och kola.

Nina Nilsson

Född och uppvuxen i Umeå, har under åren hunnit med att arbeta på flertalet orter i Sverige. Ambitionsnivån har alltjämt varit hög – Nina startade karriären med praktik vid Edsbacka krog under gymnasietiden och har därefter under hela sitt yrkesverksamma liv utvecklat sig med utbildningar/arbete hos många av branschens ledande aktörer, däribland Daniel Roos, F12, Vhalrona med flera.

 

”På Sävargården vill jag lyfta fram den lokala råvaran genom genuint hantverk med höga smaker och nyfikenhet på att prova nya saker. Ambitionen med Sävargårdens Söta är att underlätta våra kunders vardag utan kompromisser gällande råvarornas kvalitet och onödiga tillsatser som är vanligt i halvfabrikat/andra färdiga alternativ. När man köper en tårta från oss kan man känna sig helt trygg med ingrediensernas ursprung, kvalitet och samtidigt få en unik tårta som inte finns hos det klassiska konditoriet” – Nina Nilsson.

Beställningar & mer information

Vill du beställa och/eller få mer information om Sävargårdens Söta – kontakta oss på telefon 090-77 02 22 eller via mail bokning@savargarden.se

Prisexempel Sävargårdens Söta (PDF)

Ett urval av våra produkter (t ex Marmelader, Sylter, Praliner, Portionsdesserter) hittar hos någon av våra återförsäljare – systerverksamheten Kulturbageriet (inomhustorget i Väven, Storgatan 46), Kahls kaffe (Avion Shopping), Västerbottens museet, Hälsokraft

Mer information