Fest & högtid

På Sävargården dukar vi upp borden till fest och högtider året om. Det kan vara middagar, bröllop, disputationer och julbord. Årstiden och syftet gör variationen, men Fru Sigrid Holmströms kärlek till de Nordiska råvarorna, kvalitetstänk och personliga värdskap sätter tonen.

Fira hos oss

Vi anpassar menyn för dig

Vi skräddarsyr alltid menyerna utifrån vad du som gäst vill ha och varför du vill komma till herrgården med dina gäster. Årstiden präglar vårt val av rätter och råvaror men kvalitetstänket och vårt personliga värdskap är detsamma.

Förslag på en trerättersmeny

Förrätt

Pressad terrin på nöt och gris samt anklever. Serveras med rostad lök, inlagd gurka, picklade rödbeta, samt vispad crème fraiche smaksatt med cidervinägersenap

175:-


Varmrätt

Skreitorsk, serveras med en sås på musslor, forellrom & kantareller. Bakad spetskål samt persiljerot

265:-


Efterrätt

Karamellmousse, kaffesmulor & kolasås serveras med myltadehjortron, hjortronsorbet & choklad

110:-


Matchande dryckespaket från 295:-
Ovanstående 3 rätter 550:-
3 rätter finns från 495:-

Fest

Stora som små sällskap har i snart 100 år ätit, dansat och festat på Sävargården och så vill vi att det ska fortsätta i lika många till. Såväl festvåningen, matsalarna som kabinetten är väl skrudade för att rama in er fest på bästa sätt. Menyerna sätter vi utifrån säsongen och tillgången på de bästa råvarorna utifrån era önskemål.

Bröllop

Varje bröllop är unikt. Oavsett om det ryms i något av våra kabinett eller fyller upp hela festsalen ligger det samma omtanke och kärlek bakom hur vi tillsammans med brudparet planerar festen och middagen. Vi börjar alltid med att ses över en kopp kaffe för att tillsammans sätta formerna och menyerna för just er stora dag och kväll.

Högtider

Julen är en av våra största högtider på Sävargården. Vi dukar upp borden i klassiskt Sigrid Holmström manér från slutet av november fram till julhelgerna och har öppet för såväl lunch som kvällssittningar för små och stora sällskap. Övriga högtider såsom nyår, trettondagshelgen, påsken och majhelgerna samt försommarens nationaldagsfirande och midsommar har vi öppet på beställning. Då är det nämligen ofta bokat för fester och bröllop.

Mer information